De afgelopen weken heb ik weer een aantal stagebeurzen op scholen bezocht. Daar ontmoet ik naast veel studenten natuurlijk ook altijd andere stagebemiddelaars. Officieel zijn we natuurlijk elkaars concurrenten, maar daar geloof ik helemaal niet in. Wat mij betreft is het belangrijk dat je ieder vanuit je eigen kracht werkt en die student kiest toch wel wat bij hem of haar past of goed voelt.

Een aantal bemiddelaars kom ik elke keer weer tegen en met hen heb ik regelmatig ook veel lol. Zo verblijven we soms in hetzelfde hotel en delen we regelmatig een taxi naar de volgende locatie. Soms is het stil in het taxibusje omdat we allemaal bekaf zijn van alle gesprekken op de vaak lange beursdagen en soms praten we bij. Laatst waren we zelf net een stelletje melige studenten toen een andere Nederlandse bemiddelaar en ik het schoolreisje-gevoel opvoerde door vrolijk ‘Ik heb een potje met vet’ in te zetten. Onze buitenlandse collega’s konden er gelukkig ook hartelijk om lachen.

Internationale coördinatoren en docenten zijn vaak blij met die relaxte verstandhouding van hun internationale partners onderling. Het maakt het voor hen makkelijker een buitenlandstage te promoten bij hun studenten.

Natuurlijk vind ik het leuk als studenten kiezen voor een stage in Málaga of omgeving, maar uiteindelijk vind ik het het allerbelangrijkst dat ze überhaupt kiezen voor een ervaring in het buitenland. Want dat blijft toch een life changing experience!

Share: