Recent werd ik in één week tijd geconfronteerd met twee verhalen over jongeren die behoorlijk indruk op mij én mijn gezin maakten. Beide verhalen kenden helaas geen happy end. De hoofdrolspelers uit deze verhalen zagen beiden het leven niet meer zitten. De een bekend in de wereld de ander bekend in ons dorp. Achter de verhalen zitten mooie, lieve jongens van vlees en bloed, met families en vrienden die verscheurd worden door verdriet. Die zich afvragen waarom en daar wellicht nooit echt een antwoord op zullen krijgen. Hoe moeten zij verder met hun leven? Hoe geven ze dit grote verlies een plek? Mijn hart gaat uit naar hen.

Het doet me eens te meer beseffen hoe belangrijk het is om in gesprek te blijven met jongeren. Wat beweegt hen? Waar worden ze gelukkig of juist ongelukkig van? Ervaren ze druk? Van vrienden, ouders, school, social media? Durven ze hierover te praten? Welke keuzes maken ze? Durven ze nee te zeggen? Hulp te vragen? Volledig zichzelf te zijn?

Die vragen houden mij bezig en zijn de reden dat ik met zoveel passie aan ons online platform yourjourney.academy voor jongeren werk. Elke week plaatsen we blogs, Q&A’s en TV shows om jongeren te inspireren en verder te helpen. In de Q&A’s behandelen we allerlei vragen en onderwerpen. Sommige luchtig, andere een stuk serieuzer. En al is er maar één jongere die er inspiratie, hoop, een antwoord of een lach van op zijn of haar gezicht krijgt, ben ik blij!

Share: