December 2017
Nadat ik mijn dochter uit school heb gehaald in Málaga rijden we naar huis en regelt zij zoals altijd de muziek. Ze rommelt wat op mijn telefoon en kiest een nummer. Ik hoor het intro van Thuis van Marco Borsato en krijg een brok in mijn keel. Ik haal heel even mijn blik van de weg om haar aan te kunnen kijken. “Mooi he mam”, zegt ze, nu geloof ik het pas echt! Papa is weer THUIS! Door mijn tranen heen knik ik en ga in gedachten terug in de tijd.

“Knap he die hoge noten, dat kan papa ook!” Mijn dochter haalt me terug naar het nu. Zij zingt, net als haar vader, zelf ook en weet hoe moeilijk het is om, vooral in het Nederlands, mooi te zingen. Na bijna 10 jaar in Spanje komt ze vaak beter uit haar woorden in het Spaans maar wordt ze ook heel blij van Nederlands lezen en de muziek en teksten van Marco Borsato. We bespreken de betekenis van zijn teksten regelmatig in de auto en zingen keihard mee. Ik vraag haar of ze een keer naar een optreden van hem zou willen. Dat klinkt haar als muziek in de oren!

Dezelfde avond ga ik naar zijn website en klik op de agenda. Hij treedt ondere op op 7 mei… haar verjaardag! Samen naar zijn optreden op haar 17e verjaardag, hoe geweldig zou dat zijn? Maar dan komt de teleurstelling, alle optredens op en rondom haar verjaardag zijn al uitverkocht. Ik moet even lachen om mezelf, what was I thinking? Die optredens waren natuurlijk al uitverkocht voordat de data überhaupt op de site stonden. De beste man is mega populair en dat snap ik! Ik weet dat er kaartjes te krijgen zijn via allerlei dure websites maar realiseer me ook dat daar voor ons nog 2 vliegtickets en een hotel bijkomen… helaas. Dit gaat hem niet worden ben ik bang. Of toch? Waar een wil is, is een weg, predik ik toch altijd?

Ik besluit een mail naar de fanclub te sturen om ze te vertellen over mijn plan en aan te geven hoe jammer ik het vind dat de concerten zijn uitverkocht. Niet veel later krijg ik antwoord. Het blijkt dat er toevallig nét nieuwe data voor concerten zijn vrijgegeven! Ik ga opnieuw naar de website en bemachtig de 2 felbegeerde entreekaarten. Het concert is in 013 in Tilburg. Een hotel om de hoek van de concertzaal is zo geboekt en de vliegtickets ook.

Mei 2018
Na maanden wachten, is het afgelopen donderdag eindelijk zover. Heel vroeg in de ochtend vliegen we naar Eindhoven en nog diezelfde avond staan we samen in de concertzaal. Een uur te vroeg om ons te verzekeren van een plekje dichtbij het podium. En dan is het zover! De band zet in, Marco komt het podium op en begint, hoe kan het ook anders, met ons nummer THUIS. Shoot, en ik had me nog zo voorgenomen om niet te gaan janken. Ik kijk opzij en kijk in het stralende gezicht van mijn dochter. Wat een kado!

Share: